RSS

galeta unlu poğaça(cevizli-kıymalı)

12 Mar

GALETA UNLU POĞAÇA(CEVİZLİ-KIYMALI)

Malzemeler

200 gr zeytinyağı(1 su bardağı)
300 gr yoğurt(2 su bardağı)
3 paket kabartma tozu
250 gr yağsız kıyma
Tuz,karabiber,pul biber
200 gr galeta unu
650 gr un
200 gr iç ceviz

Yapılışı

Unun ortasını açıp zeytin yağını, yoğurdu,kabartma tozlarını ve tuzu ilave edip
yumuşak bir hamur yapıyoruz. Kıymaya baharatları ilave edip tavada bir iki kavuruyoruz.Cevizleri
iri bir şekilde öğütüp bunlarıda kıymaya ekleyip soğuması için ateşten indirelim.Hamurdan küçük
parçalar koparıp avuç içi ile yuvarlaklaştırıp bir kaşık iç koyup bohça şeklinde veya istenildiği
gibi şekiller verilip galeta ununa bulayalım.Fırın tepsisine dizip orta ateşte pişirelim.Fırından
çıkınca servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

GALETA UNLU POĞAÇANIN ŞİFASI

1. İnsanın kendisini iyi hissetmesini sağlar.
2. Çocukların büyümelerine yardım eder
3. Beyin yorgunluğuna çok iyi gelir.

 
1 Yorum

Yazan: Mart 12, 2011 in Hamur işleri, Poğaçalar

 

Etiketler: , ,

One response to “galeta unlu poğaça(cevizli-kıymalı)

  1. bbahar

    Mart 14, 2011 at 6:25 pm

    Ellerinize sağlık.Galeta unu ile yapmamıştım hiç.En kısa zamanda deneyeceğim.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: