RSS

portakallı kurabiye

09 Mar

PORTAKALLI KURABİYE

Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı  sıvıyağ

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu

Alabildiğince un

Üzeri için toz şeker

Yapılışı

Üç yumurta ve bir yumurtanın akını hamur çırpma kabına alın. Ayçiçek yağı ve şekeri ekleyip, mikser ile 5 dakika çırpın. Süt, kabartma tozu, karbonat, rendelenmiş portakal kabuğu ve suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine alabildiğince un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat bekletin.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısını sürün, üzerlerine bolca toz şeker serpip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip afiyetle yiyin.

PORTAKALLI KURABİYENİN ŞİFASI

1. Kanı temizler, aynı zamanda cildi güzelleştirir .

2. İçinde bol miktarda C vitamini bulunduğundan organizmayı grip ve nezle gibi kış hastalıklarına, soğuk algınlıklarına karşı korur.

3. Bağırsakları yumuşak tutar.

4. Bedene güç ve enerji verir.

 
Yorum yapın

Yazan: Mart 9, 2011 in Hamur işleri

 

Etiketler: ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: