RSS

Düdüklüde haşlama et

06 Mar

DÜDÜKLÜDE HAŞLAMA ET

Malzemeler

1000 gr. kemikli et
4 adet patates
4 adet orta boy soğan
Tuz, pulbiber
Yeteri kadar su

Yapılışı

Kemikler düdüklü tencereye yerleştirilir. Üzerine çıkana kadar su ilave edilir. Kapağı kapatılarak
pişmesi için ateşe koyulur. Yaklaşık 25-30 dakika pişince ateşten indirilir. Kapağı açılır ve içerisine yarım ay doğranmış soğanlar ve irice doğranmış patatesleri ilave edip tuzunu ve biberini ekleyip patatesler pişene kadar tekrar kısık ateşe konur. Patatesler piştiğinde ateşten alınıp servis tabağına koyulur ve afiyetle yenir.(hiç yağ koymuyoruz kemiklerin kendi yağı yeterli)

DÜDÜKLÜDE HAŞLAMA ETİN ŞİFASI

1. Kan yapıcıdır.
2. Kişinin yorgunluğunu alır. Enerji verir.
3. Kemik rahatsızlıklarına iyi gelir

 
2 Yorum

Yazan: Mart 6, 2011 in Anayemekler

 

Etiketler: ,

2 responses to “Düdüklüde haşlama et

  1. seraplahertelden

    Mart 14, 2011 at 12:17 pm

    anne sütünü de artırıyor benden söylemesi. yeni anne ben sırf bu yüzden çok yedim. zaten çok da severim kurban bayramının vazgeçilmezi. yalnız ben havuç da koyuyorum.

     
    • fuatgencal

      Mart 15, 2011 at 2:43 am

      Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok sağolun. Havuç gerçekten çok yakışıyor ve dediğiniz gibi anne sütünü artırmada çok faydalı.

      Saygılarımla.

       

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: